Jooga

Jooga on usein fyysinen harjoitus, mutta siihen sisältyy paljon muutakin. Se on kokonaisvaltainen menetelmä kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle, sekä yhteydelle itseen, tilaan ja ulkoiseen ympäristöön. Joogaharjoituksessa tehdään yleensä erilaisia asanoita, hengitysharjoituksia ja meditaatiota. Harjoitus yhdistyy kokonaisuudeksi hengityksen ja liikkeen yhteistyössä.

Ohjaajan avulla voit löytää tien omaan joogaan, luonnolliseen liikkeeseen ja hengitykseen sisältä päin ohjautuen. Taipuminen tiettyyn asentoon ei ole olennaista, vaan oman kehon kuuntelu ja yhteyden tutkiminen. Jooga on tehty jokaiselle, liikuntakyvystä riippumatta ja meidän ohjaajien kuuluu osata ottaa tämä huomioon. Teemme harjoituksesta sellaisen, että kuka tahansa voi osallistua, tutkia ja oivaltaa.

Joogaharjoitus voi olla rentouttava, virkistävä, haastava, ihana, ärsyttävä - kaikkea tätä tai kaikkea muuta. Joskus sitä kaipaa hyvin hidasta ja viipyilevää harjoitusta ja välillä fyysisempää ja hikeä pintaa. On harjoitus millainen tahansa, tärkeintä siinä on itsensä kunnioittaminen. Ajatuksena on opetella kuuntelemaan omia tarpeita ja rajoja, mitä kehosi juuri tällä hetkellä tarvitsee. Joogan tehtävänä on palauttaa kotiin, kehoon ja yhteyteen.

Jos joogan aloittaminen mietityttää, niin ota yhteyttä ja jutellaan. Yksityistunti voi olla myös hyvä vaihtoehto joogan aloittamiseen.

Tarjoamme tunteja ja työpajoja yksityisille ryhmille, Tyky-päivään, kaveriporukalle ja tapahtumiin.

 Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!


Ohjaajamme

Embodied jooga

Embodied on kaikessa joogassa, sillä se on kehollisen tietoisuuden joogaa. Embodied jooga tutkii kehon sisäisiä ja ulkoisia aisteja rauhallisten hatha-joogan asanoiden, meditaation, somaattisen liikkeen ja kokemuspohjaisen anatomian kautta. Liike ja oppimisen kokemus auttavat ymmärtämään itseä ja elämää ympärillä kokonaisuutena, jossa et ole erillinen havaitsija. Havaitsemme sisäistä tilaa, yhdessä ulkoisen tilan kanssa luonnollisesti linjautuen. Harjoituksessa liike etenee kohti autenttista sisäsyntyistä flowta hengityksen luonnollisella aallolla. Flow tarkoittaa virtaavaa, ja joogassa se on kiireetöntä asanan virtaavuutta liikkeestä toiseen.

Yin-jooga

Yin-jooga on palauttava joogamuoto ja tunnin intentiosta riippuen voidaan mukaan ottaa oppia meridiaaneista, sekä kiinalaisen viiden elementin teoriasta. Se voi olla terapeuttista, kehoa ja mieltä rauhoittavaa ja avaavaa. Tyypillistä ovat pitkäkestoiset mukavat asennot ja tietoinen läsnäolo olemiselle. Harjoituksessa annetaan aikaa ja tilaa kehon sidekudoksille ja lihaskalvoille antautua maan kannatteluun. Maton lisäksi käytössä on tukea antavia apuvälineitä, kuten bolsteri, blokkeja, joogavyö ja viltti. Kotona välineet voi korvata esimerkiksi kirjoilla, huivilla, vyöllä ja tyynyillä.