Taidepalvelut

Tarjontaamme kuuluu tällä hetkellä kehotietoista liikettä, intuitiivista maalausta, abstraktin ja soveltavan taiteen työpajoja ryhmille.

Lisäksi tarjoamme tarinallisia haastatteluja, joissa suullinen perimätieto kerätään digitaaliseen muotoon talletettavaksi ja kohtaamisen lahjaksi. Lahjan saaja voi olla esimerkiksi haastateltava itse, perhe tai yhteisö.

Löydät alta tarkemmat palvelukuvaukset ja hinnaston ohjaajamme sivulta.

Palvelujen sisältöä voi muokata tilaajan tarpeisiin.

Ohjaajamme

Lempeän liikkeen taidetyöpaja 

Lempeän liikkeen taidetyöpajassa yhdistyvät kehotietoisuus ja intuitiivinen maalaaminen. Yhdessä liike ja taide luovat tutkimusmatkan oman kehon tuntemusten äärelle ohjaajan avustuksella. Kesto on 2h tai pidempi sovittaessa.

Pajassa toteutetaan somaattisia liikeharjoituksia, jotka kutsuvat kohti läsnäoloa, aistikokemuksia, sekä rauhoittavat hermostoa ennen siveltimeen tarttumista. Soveltavan taiteen menetelmät kutsuvat kokeilemaan uutta tässä ja nyt. Työpajat edistävät kehotietoisuuden kokemusta, itsetuntemusta ja osallisuutta ryhmätoiminnassa kuvataiteellisin menetelmin. Ne tuovat elämyksiä arkeen ja kulttuurihyvinvointia aikuisille, sekä ikäihmisille.

Tämä virkistävä harrastustoiminta sopii esimerkiksi Tyhy-päiviin, yksityisiin tapahtumiin, yhteisöille tai sosiaali- ja terveysalan asiakaskunnalle. Työpajojen sisältö ja teemat ovat räätälöitävissä ryhmän tarpeiden mukaan. Voit tilata sen yhden kerran kokemukseksi tai useamman työpajan kokonaisuudeksi. 

Työpaja soveltuu niin aloittelijoille, kuin kuvataiteen harrastajille. Voit tilata sen yhden kerran kokemukseksi tai useamman työpajan kokonaisuudeksi. Työpaja pitää sisällään alustuksen teemaan, lempeän liikkeen osuuden, virittelevän taideharjoituksen, vapaata maalausta, sekä yhteisen lopetuksen.

Kuvallisella ilmaisulla ei ole vaatimusta, ja se voi olla abstraktia tai esittävää. Vaikka sääntöjä ei ole ja toiminnassa kuunnellaan sisäisiä impulsseja, niin työpajoissa käydään läpi erilaisia tekniikka ja työväline mahdollisuuksia ohjatusti. Materiaaleina käytämme peite-, vesi- tai akryylivärejä, sekä erilaisia kyniä ja liituja. Mukaan voidaan ottaa kirjoitusharjoituksia, mikäli se tukee ryhmän toimintaa.

MISSÄ

Työpajat voidaan toteuttaa avoimessa tilassa, jossa koko ryhmän on mahdollista liikkua. Luova työskentely tapahtuu lattiatasolla tai pöydillä ja tuoleilla. Työpaja toteutetaan tilaajan kiinteistössä tai sopiva paikka voidaan vuokrata Tampereen keskustan tuntumasta, jolloin vuokra lisätään hintaan. Voit kysyä mahdollisuutta etätoteutukseen tai muista erityisjärjestelyistä. Työpaja on mahdollista toteuttaa pelkästään tuolilla asiakkaan liikuntakyvyn mukaan.

Jooga + taide

Tässä työpajassa annetaan taiteen syntyä joogan tahtiin. Työpaja alkaa rauhallisella joogaharjoituksella, johon sisältyy läsnäolo-, hengitys- ja lempeän asanaharjoituksen osiot. Yhdessä hengitys ja liike tyynnyttävät mielen pyörteitä, tasapainottavat hermostoa, sekä luovat tilaa ja yhteyksiä kehoon.  Työpajan kesto on 1,5h tai sovitusti pidempi.

Harjoituksen jälkeen työpaja etenee intuitiivisen maalauksen toteuttamiseen ohjaajan avustuksella. Maalauksella ei ole vaatimusta, eikä toteutuksella tarkkoja sääntöjä. Se voi olla abstrakti tunteiden sekamelska, sisäinen avaruus tai harjoituksesta kummunnut mielikuva. Tärkeintä on tekemisen prosessin ja oman kehonsa kohtaaminen, sellaisena kuin se tänään on. Sisäinen kriitikko saa jäädä, sillä sallivuus ja kokeilun into toimivat pääroolissa. 

Paja pohjautuu liikkeelle ja harjoituksia toteutetaan lattiatasossa, joten liikuntarajoitteista ohjaajan on hyvä tietää etukäteen, jotta soveltava harjoitus voidaan suunnitella osallistujien mukaan. Työpaja on mahdollista toteuttaa myös tuolijoogana, jolloin taiteen tekoon tarvitaan pöytätilaa. Joogahetken sisältö on muokattavissa ryhmän mukaan ja liikkeen variaatiot ovat mahdollisia.

MISSÄ

Ohjaaja toimii pääsääntöisesti Tampereella ja sen lähialueilla julkisten liikenneyhteyksien päässä. Työpajat toteutetaan tilaajan kiinteistössä tai sopiva paikka voidaan vuokrata keskustan tuntumasta, jolloin vuokra lisätään hintaan. Voit kysyä mahdollisuutta etätoteutukseen tai muista erityisjärjestelyistä. Joogaharjoitus on mukava toteuttaa liikuntaan tarkoitetulla alustalla tai joogamatolla, joita voidaan vuokrata ryhmän käyttöön sovitusti.

Elämäni tarina - haastattelu

Millaista oli isäsi lapsuuden maisemissa? Millaisia kertomuksia isoäiti antaisi lahjaksi perheelleen? Onko ystäväsi ehtymätön tarinankertoja?

Elämäni tarina on yksityinen haastattelu sinulle, kuka haluat tallettaa suullista perimätietoa ja pysähtyä muistelemaan. Se on nähdyksi ja kuulluksi tulemisen lahja, joka takaa elämyksellisen muisteluhetken lapsuudesta ja nuoruudesta nykyhetkeen, iästä riippumatta. Rakennukset, ihmiset ja leikit heräävät hetkeksi eloon ja tuovat vaikuttavan kokemuksen niin haastateltavalle, kuin hänen läheisilleen.

Haastattelija antaa suuntaviivoja ja ohjaan keskustelun kulkua. Se on lämmin ja tunnelmallinen hetki, jonka anti voi rönsyillä tai tulla yllätyksenä. Jokainen haastattelu on oma kohtaaminen, johon laaditaan yksilöllinen kysymyslista. Se on mahdollista toteuttaa yhdelle henkilölle tai ryhmähaastatteluna. Lahja voidaan osoittaa tekijälle itselleen, lapsille, lapsenlapsille, läheisille, ystävälle tai yhteisölle.

MISSÄ

Haastattelu toteutetaan yleensä haastateltavan kotioloissa. Myös muun rauhallisen paikan varaaminen on mahdollista.