Kraniosakraaliterapia

CST eli kraniosakraaliterapia (CranioSacral Therapy) on hellävarainen, kivuton ja syvästi vaikuttava manuaalinen hoitomenetelmä. Hoitomenetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri- osteopaatti John E. Upledger.

Hoidossa käytetään kehon omaa kraniosakraalirytmiä, joka on peräisin aivoja ja selkäydintä suojaavan nesteen (aivo-selkäydinneste) sykkeestä. Tämä syke voidaan tuntea koko kehossa samoin kuin sydän- tai hengitysrytmi.

Hoitaja tunnustelee asiakkaan kranio-sakraalipulssia kevyellä kosketuksella eri puolilta kehoa löytääkseen mahdollisia häiriötiloja, jännitteitä vapauttaen niitä kevyellä hoitotekniikalla. Kokonaisvaltaisesti rentouttava hoito kestää n. 30 - 50 minuuttia ja se sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Hoitoa on tarjolla myös koirille.


Kraniosakraaliterapiasta voi saada apua esimerkiksi:

  • autonomisen hermoston epätasapainotiloihin
  • erilaisiin kipuihin ja särkyihin
  • stressiin
  • tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin
  • neurovaskulaarisiin tai immuunijärjestelmän toimintahäiriöihin

Vasta-aiheet hoidolle ovat kallon sisäisen paineen nousu, tuoreet halvaukset, aivoverenvuoto, pullistuma ydinjatkeessa, tuore kallonmurtuma, aivo-selkäydinnesteen vuoto, selkärankahalkio ja arnold chiarin oireyhtymä. Jos olet epävarma hoidon soveltavuudesta itsellesi, varmistathan asian hoitavalta lääkäriltäsi.


Hoitajamme