Kraniosakraaliterapeutin koulutus 2024-2025

Kraniosakraaliterapia on kevyt manuaalinen hoitomuoto, jossa havainnoidaan, arvioidaan ja autetaan fysiologisen järjestelmän, kraniosakraalijärjestelmän toimintaa. Järjestelmä muodostuu aivoja ja selkäydintä ympäröivistä ja suojaavista kalvoista sekä aivo- selkäydinnesteestä. Hyvin kevyellä, noin viiden gramman kosketuksella hoidossa vapautetaan jännitteitä kraniosakraalijärjestelmästä keskushermoston toimintojen parantamiseksi. Hoito tukee kehon luontaista paranemisprosessia ja vahvistaa kehon vastustuskykyä. Lisäksi kraniosakraaliterapia on tehokas hoito erilaisiin kipuongelmiin ja kehon toimintahäiriöihin. Se tukee ja tasapainottaa varsinkin hermoston toimintaa. 

Kraniosakraaliterapian peruskoulutus sisältää 10 kurssia. Jokainen kurssi sisältää 16h opiskelua + kurssien välissä tehtävät harjoitteluhoidot ja kirjalliset työt, sekä kokeet. Hoitoharjoitteluja voi suorittaa myös erikseen järjestettävillä klinikoilla, jonne yhdessä hankimme harjoitusasiakkaita. Koulutus sisältää myös 2 kertaa työnohjausta, joista toinen sisältyy koulutuksen hintaan ja toisen opiskelija kustantaa itse. Koulutuksen kesto on 10kk, eli joka kuukausi on yksi kurssi.

Koulutuksen laajuus

10 kurssia
160 h lähiopetusta
Itsenäistä opiskelua 18h
Harjoitushoitoja 45
Vastaanotettuja hoitoja 10
Työnohjaus 2 kertaa
2 koetta ja hoitonäyttöä

Koulutuksen tavoite

Koulutus pyrkii antamaan monipuoliset valmiudet analysoida ja käsitellä ihmisen hyvinvoinnin häiriötiloja kraniosakraaliterapian menetelmin. Koulutuksesta saat valmiudet hoitaa ihmisiä monipuolisesti kraniosakraaliterapialla. Opit laajan valikoiman kraniosakraaliterapian tekniikoita ja tekemään hyvän hoitosuunnitelman sekä turvallisen hoitokokonaisuuden. Opit soveltamaan oppimaasi ja käyttämään kraniosakraaliterapiaa tukihoitona ja täydentävänä hoitomuotona mahdolliselle muulle hoitotyölle.

Edellytämme terveydenhuollon eettisten periaatteiden noudattamista, tarvittaessa yhteistyötä lääkäreiden ja perusterveydenhuollon kanssa, sekä omien rajojen ja ammattitaidon mahdollisuuksien tuntemista hoitotyössä. Meille on tärkeää asiakkaan turvallinen ja kunnioittava kohtaaminen.

Koulutuksen ajankohta

Koulutus kestää 10 kk. Kurssit pidetään pääsääntöisesti arkipäivinä kevätlukukaudella torstaisin ja perjantaisin klo 10-18. Heinäkuusta alkaen kurssi pidetään maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18. Vuoden 2024 kurssien päivämäärät:

  1. Kurssi 21-22.3.2024

  2. Kurssi 25-26.4.2024

  3. Kurssi 16-17.5.2024

  4. Kurssi 1-2.7.2024

  5. Kurssi 19-20.8.2024

  6. Kurssi 9-10.9.2024

  7. Kurssi 7-8.10.2024

  8. Kurssi 4-5.11.2024

  9. Kurssi 2-3.12.2024

  10. Kurssinaikataulusovitaanmyöhemmin Kohderyhmä


Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille, mutta kuitenkin 18 vuotta täyttäneille. Terveydenhoidon pohjakoulutus on eduksi, mutta ei tarvita, jos suorittaa itsenäisesti koulutuksen aikana tarvittavat opinnot. ks.

Koulutuksen järjestäjä: Osuuskunta Kuihyvin

Kouluttajat: 
Eija-Liisa Niemi: Kraniosakraaliterapeutti, Biodynaamisen kraniosakraaliterapian terapeutti, Fysioterapeutti
Mari Nisonen: Kraniosakraaliterapeutti, Biodynaamisen kraniosakraaliterapian terapeutti, Laillistettu hieroja, Perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitaja/- kouluttaja

Paikka: Kurssipaikka on Tampereen keskustassa osoitteessa Kuninkaankatu 39.

Hinta: Yhden kurssin hinta on 390 € (sis. alv 24%). Eli yhteensä 10x 390 €. Maksu suoritetaan kuukausittain. Hinta sisältää koko kraniosakraaliterapian koulutuksen ja opetusmateriaalit. Psyykekurssiin tulee mahdollinen majoitusmaksu lisäksi, sillä kurssi pyritään järjestämään retriitinomaisissa olosuhteissa yön yli koulutuksena.

Suosittelemme hankkimaan omakustanteisesti kirjan: Wilhelm ja Kirsten Nussbaumer: Kranio-sakraaliterapia– pehmeän ja syvälle menevän kehoterapian perusoppikirja.

Koulutuksen sisältö

Kurssi 1 KST Perusteet 1
- Historia
- Hoitotekniikka ja hoidon kulku
- Mitä kraniosakraaliterapia on?
- Jännitevyöhykkeet
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot 

Kurssi 2 Perusteet 2
- Selkäranka
- Anatomia, fysiologia ja patologia
- Emotionaalinen merkitys
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot 

Kurssi 3 Perusteet 3
- Lantio
- Anatomia, fysiologia ja patologia
- Emotionaalinen merkitys
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot 

Kurssi 4 Perusteet 4
- Kallo
- Anatomia, fysiologia ja patologia
- Emotionaalinen merkitys
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot

Kurssi 5 Syventävät opinnot 1
- Sisäelimet ja niiden hoito
- Anatomia, fysiologia ja patologia
- Emotionaalinen merkitys
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot

Kurssi 6 Syventävät opinnot 2
- Krooninen kipu
- Hoitoprotokolla
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot

 Kurssi 7 Syventävät opinnot 3
- Hermosto
- Hermoston toiminta
- Hoitoprotokolla
- Hermoston tasapainotus
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot

 Kurssi 8 Syventävät opinnot 4
- Erikoistekniikat
-Lantion erikoistekniikat, aivokalvot, korvat, virkistyminen, rauhoittuminen/ tyyneys, akupisteistä hoitaminen -Indikaatiot ja kontraindikaatiot

 Kurssi 9 Syventävät opinnot 5
- Silmät
- Hoitoprotokolla
- Indikaatiot ja kontraindikaatiot

 Kurssi 10 Syventävät opinnot 6
- Psyyke
- Hoitajan henkinen kasvu

Mahdolliset poissaolot

Opiskelijan estyessä kurssiin osallistumisesta esim. sairastumisen vuoksi on kurssi mahdollista suorittaa mahdollisesti myöhemmin järjestettävällä samalla kurssilla. Korvaava tapa suorittaa ko. kurssi harkitaan aina tapauskohtaisesti. Jos osa kurssista jää suorittamatta, sovimme yhdessä kuinka puuttuva opetus toteutetaan ennen seuraavaa kurssia. Kurssimaksu tulee silti suorittaa, jotta koulutus on mahdollista järjestää suunnitellusti siihen osallistuville.

Poissaoloista on ilmoitettava mahdollisimman aikaisin ennen seuraavaa kurssia, jotta kurssin toteutuksen suunnittelu ei kärsi ja voimme suunnitella kuinka käymättä jääneet tunnit toteutetaan. Parin tunninkin poissaolot ja myöhästymiset kurssilta tulee ilmoittaa etukäteen ajoissa kurssien sujuvuuden vuoksi.

Kokeet ja diplomi

Kokeita järjestetään 2 kertaa. Peruskurssien jälkeen yksi ja sen lisäksi on loppukoe. Kun kaikki kurssit, harjoitushoidot, vastaanotetut hoidot ja kokeet on suoritettu, saa diplomin otsikolla " Kraniosakraaliterapeutti".

Ilmoittautuminen ja osallistuminen

Koulutukseen osallistumisen vaatimuksena on jokin terveydenhuollon peruskoulutus esim. sairaanhoitaja, fysioterapeutti tai hieroja. Jos sinulla ei ole vastaavaa peruskoulutusta, keskustellaan mahdollisuuksistasi osallistua esim. siten, että käyt kraniokoulutuksen aikana terveydenhuollon perusteet vaikkapa verkkokoulutuksena. Lisäksi sitoudut koko koulutukseen eli 10 kurssin kokonaisuuteen. Ennen osallistumista koulutukseen teemme haastattelun, jonka perusteella valitsemme opiskelijat koulutukseen, sillä opiskelupaikkojen määrä on rajattu.

Ilmoittaudu Eija-Liisalle tai Marille sähköpostilla ja kerro ilmoittautuessasi itsestäsi, koulutustaustaa ja miksi haluat osallistua koulutukseen. Annathan myös puhelinnumerosi. Kutsumme sinut haastatteluun mahdollisimman pian heti ilmoittautumisesi jälkeen. Ole matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin, mikäli sinulla tulee kysyttävää koulutuksesta tai aikatauluista.

Kyselyt, lisätiedot ja ilmoittatuminen:

Ilmoittaudu sähköpostilla 10.3.2024 mennessä.
Mari Nisonen: info@marinisonenakupunktio.fi 
Eija-Liisa Niemi: eijaliisa@kuihyvin.fi