Meditaation peruskurssi

Osuuskunta KuiHyvin järjestää meditaation peruskursseja etänä netin kautta. Tutkimme helpolla tavalla, miten voi hiljentää mieltä ja löytää meditaation hyötyjä. Meditaation ohjaa Tiina Maria Zoom-ohjelman kautta. Kurssi sopii myös aivan aloittelijoille. Kurssi pidetään yleensä neljänä peräkkäisenä samana viikonpäivänä (esim. keskiviikkona) virka-ajan jälkeen tai illalla. Jokaisesta kerrasta tehdään myös tallenteet, joten jos jokin kerta on estynyt osallistumasta livenä, se ei ole ongelma.

Kurssin sisältö

Ensimmäisellä kerralla tutkimme, mitä eroa on "pulisevalla mielellä" ja hiljaisemmalla katsomisella, joka löytyy mielen kerrosta syvemmältä. Tämä rauhallisempi tila löytyy, kun kohdistaa huomiota oikealla tavalla. Käydään myös läpi, minkälaisia hyötyjä on meditaatiosta.

Toisella kerralla kerrataan ensimmäisen kerran huomion kohdistamista ja huomioidaan myös se, miten mieli rakenteeltaan toimii. On helpompi päästä hiljaisen mielen tilaan, kun osaa "varoa" mielen temppuja.

Kolmannella kerralla tutkitaan, onko syvällinen kehorentoutus auttava tekijä siinä, että pääsisi hiljaisempaan tilaan. Joillekin kehorentoutus on erittäin tärkeä asia, ja toisille taas on tärkeämpää osata löytää reitti mielen ohi keskittymisen kautta. Testataan, miten syvällinen kehorentoutus vaikuttaa.

Neljäs kerta muodostuu kurssilaisten toiveiden mukaisesti. Kurssin aikana saa sähköpostitse kertoa, mihin kaipaisi lisää apua tai neuvoa.

Tallenteet joka kerrasta voi tallentaa omalle laitteelle, jos haluaa palata niihin. Jos Zoom ei ole tuttu, voimme vaikka yhdessä harjoitella ensin sen käyttöä. Zoom:n käyttö on mahdollista tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin kautta.

Kurssin yhteishinta on 29 euroa.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: tiina.m.jarvenpaa@gmail.com

"Aloitin itse meditoimaan aikoinani, koska mieleni oli levoton ja nukuin huonosti. Meditaation aloittaminen yksin vaati aika paljon ponnistuksia. On ollut kuitenkin käsittämätöntä huomata, miten paljon ymmärrystä, myötätuntoa ja onnellisuutta alkaa löytyä, kun pääsee mielen turbulenssin ohi. Ryhmän tuki on suuri voimavara ainakin alkuvaiheessa, kun reitti hiljaisempaan mieleen on vasta etsinnässä."

Järjestämme meditaation peruskursseja useamman kerran vuodessa. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa kysellä seuraavista kursseista.